Bereidingswijze
Verhit de boter en bak de haasfilets rondom bruin en van binnen rose op een matig vuur (cica 6 min.).Bestrooi het vlees met een beetje zout en peper, pak de filets in aluminiumfolie en houd ze warm.Roer de bloem door de braadboter en laat het 1 min. pruttelen.Voeg de fond en de wijn al roerend toe.Kook de jus 4 min.Roer zo nu en dan.Breng op smaak met kaneel,zout en peper. Snijd de filets in dikke plakken en leg deze op de opgewarmde stamppot.
Serveer de jus apart.
Serveer de jus apart.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
zuurkoolstamppot met haasfilets en kaneeljus
Ingrediƫnten
voor de stamppot:
200 gr. gedroogde abrikozen
200 gr. zuurkoolspek
2 kg. aardappelen
750 gr. gekruide wijnzuurkool
zout,peper
1/8 l. creme fraiche
Provenciaalse mosterd(nog lekkerder...Dijonnaise van Maille)
Voor de haasfilets:
100 gr. boter
6 filets
50 gr. bloem
4 dl. wildfond
2 dl. witte wijn
1 tl. kaneel
200 gr. gedroogde abrikozen
200 gr. zuurkoolspek
2 kg. aardappelen
750 gr. gekruide wijnzuurkool
zout,peper
1/8 l. creme fraiche
Provenciaalse mosterd(nog lekkerder...Dijonnaise van Maille)
Voor de haasfilets:
100 gr. boter
6 filets
50 gr. bloem
4 dl. wildfond
2 dl. witte wijn
1 tl. kaneel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1013954
Homepage ID
1096776
Smaak
R
Teller
2328
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Abrikozen wassen en in stukjes snijden.
Helft spek in blokjes snijden.
Aardappelen schillen.Opzetten met laagje water,stuk spek,zuurkool,abrikozen,snufje zout en peper.In 25 min. gaarkoken.Bak de spekblokjes .Aardappelen afgieten.Spek uit de pan en de alles fijnstampen.Gekookte spek in blokjes snijden en samen met de uitgebakken blokjes,de creme fraiche en de mosterd door de stamppot roeren.
Helft spek in blokjes snijden.
Aardappelen schillen.Opzetten met laagje water,stuk spek,zuurkool,abrikozen,snufje zout en peper.In 25 min. gaarkoken.Bak de spekblokjes .Aardappelen afgieten.Spek uit de pan en de alles fijnstampen.Gekookte spek in blokjes snijden en samen met de uitgebakken blokjes,de creme fraiche en de mosterd door de stamppot roeren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid