Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar en wrijf ze met de achterkant van een pollepel door een bolzeef. Roer de eieren door de aardappels. Daarna de bloem en de truffeltapenade en/of olie. Maak op smaak met peper en zout. Bak de poffertjes in een grote koekenpan waarin je eerst een laagjes olie heet hebt laten worden. Een eetlepel beslag per poffertje. Gebruik een tweede lepel om het vrij stevige beslag van de lepel te laten glijden. Laat op een matig vuur een kant mooi bruin worden. Draai de poffertjes om. Als ze gaan soufleren(een beetje bol gaan staan en stevig aanvoelen)zijn ze klaar. Reken een minuut of vijf. Houd warm in de oven tot je ze allemaal hebt gebakken.
Vertel iets leuks over dit recept
Voor plm. 25 stuks
Ingrediƫnten
600 gram aardappelen(bloemig); 3 eieren; 100 gram bloem; 100 gram truffeltapenade; eventueel een paar druppels truffelolie(met natuurlijk aroma heeft de voorkeur); 1 dl olijfolie; olie om te bakken
Hulpmiddelen & keukengerei
pan met dikke bodem; bolzeef; koekenpan
Leuke tips
Tip: Opdienen met een beetje creme fraiche.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1013940
Homepage ID
49821
Smaak
A
Teller
551
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid