Bereidingswijze
Voeg de peterselie, tijm en laurierblaadjes toe aan de bonen en voeg zoveel water toe dat de bonen 5 cm. onder water staan. Breng ze aan de kook en laat ze, op laag vuur, in 45 minuten gaar koken. Giet de bonen af en verwijder de kruiden. Pel en snipper intussen de sjalot en knoflook. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bacon en hamlappen in blokjes. Verhit de olie in een ruime pan op halfhoog vuur. Bak de sjalotten en bacon enkele minuten al omscheppend. Bak de knoflook 1 minuut mee. Voeg de hamlappen, tomaat en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en temper het vuur. Sudder het vlees in 1 uur gaar. Als het vlees bijna gaar is roer dan de bonen erdoor. Kook de soep verder gaar. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 diepe borden en strooi de selderij erover.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
170 gram gedroogde witte bonen - 1/2 bosje peterselie - 2 takjes tijm - 2 laurierblaadjes - 6 sjalotten - 2 teentjes knoflook - 300 gram tomaten - 150 gram bacon in dikke plakken - 500 gram hamlappen - 1 eetlepel olijfolie - 1 1/2 liter kippenbouillon van 2 tabletten - zout en peper - 1 eetlepel fijngesneden bladselderij
Leuke tips
Serveer stokbrood bij de soep.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1013858
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
1105
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Spoel de bonen af en laat ze in ruim water 3 uur weken. Giet het weekwater af.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid