Bereidingswijze
IJsbonbons : Kook de suiker en het water tot een stroperige vloeistof. Smelt de in stukjes gebroken chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Roer de suikerstroop erdoor. Zet de kom in koud water en laat de massa afkoelen tot het lauw is. Klop de slagroom stijf en klop deze door het chocolademengsel. Zet de massa een half uur in de ijskast en klop de klontjes boter erdoor. Schep de massa in een spuitzak. Spuit rozetjes op een schaal. Halveer de hazelnoten en zet ze op de rozetjes. Zet de bonbons 2 uur in het vriesvak.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
3 dl. sterke koffie - 1/8 liter slagroom - 75 gram suiker - 1 theelepel cacaopoeder - 75 gram pure chocolade - 7 dl. melk - Voor de ijsbonbons : 300 gram suiker - 1 dl. water - 150 gram pure chocolade - 50 gram boter - 1/8 liter slagroom - 25 gram hazelnoten
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1013852
Homepage ID
1077555
Smaak
Z
Teller
1046
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker en cacaopoeder. Zet het mengsel koel weg. Breek de chocolade in stukjes en smelt het in 3 dl. hete melk en de rest van de suiker. Breng de rest van de melk aan de kook, schenk de koffie en chocolademelk erbij.Klop de drank schuimig. Schenk de warme melk in 4 glazen en verdeel de slagroom erover.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid