Bereidingswijze
Breng de melk aana de kook met het vanillestokje. Verhit de hittebron en laat de melk 20 minuten trekken. Haal het vanillestokje uit de melk. Schraap het stokje leeg en doe de zwarte "stipjes" in de melk. Klop, terwijl de melk trekt, de eidooiers met poedersuiker schuimig wit. gier er een scheutje warme melk bij en blijf kloppen. Giet vervolgens, bij kleine scheutjes tegelijk, het eimengsel bij de warme melk. Houd het vuur laag en blijf goed kloppen met de garde of staafmixer. De melk wordt langzaam dikker, maar mag niet koken. Zo ontstaat een lobbige vanillecreme. Laat de creme afkoelen. Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten. Zet de peren in 4 diepe borden. Giet de vanillecreme om de peer heen. Bestrooi de rand van de borden met een beetje cacaopoeder.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1/2 liter melk - 1 vanillestokje - 5 eidooiers - 50 gram poedersuiker - 4 rijpe handperen - 2 theelepels cacaopoeder
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1013851
Homepage ID
1077555
Smaak
R
Teller
428
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte in.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid