Bereidingswijze
Giet een laagje zonnebloemolie in de koekenpan en verhit de olie. Schep enkele hoopjes aardappel-ui-mengsel in de koekenpan en druk deze met een vork plat. Bak de rosti 5 minuten per kant tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Draai ze niet te snel, want dan vallen ze uit elkaar. Schep de koekjes op keukenpapier en laat ze uitlekken. Schep op elke nog warme rosti crem fraiche en leg er een plakje gerookte zalm op.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
3 grote vastkokende aardappelen - 1 kleine ui - 1 ei - 3 eetlepels bloem - zout en peper - zonnebloemolie - 125 ml. creme fraiche - 100 gram gerookte zalm
Leuke tips
Serveer dit gerecht op kleine bordjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1013846
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
3087
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de aardappelen en rasp ze op een grove rasp. Pel en rasp de ui. Doe de geraspte aardappelen en ui in een schone theedoek en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Doe de aardappelen en ui in een kom. Roer het ei erdoor. Voeg met kleine schepjes de bloem erdoor. Schep alles goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid