Bereidingswijze
Maak een ragout dor de boter te laten smelten en er de bloem doorheen te roeren. Laat in een minuut of vijf gaar worden. Voeg er in drie keer de koude bouillon aan toe, zodat een stevige massa ontstaat. Bak de paddestoelen even aan en doe ze samen met het spek door de ragout. Breng op smaak met peper en zout en laat koud worden. Rol er balletjes van ter grootte van een bitterbal. Haal die door de bloem, daarna door de losgeslagen eieren en op het laatst door het paneermeel(en eventueel een tweede keer door ei en paneermeel voor een extra stevige korst zodat je minder risico loopt dat de ballen kapot gaan in de frituur). Laat opstijven in de koelkast. Frituur de bitterballen in de olie op 180 graden. Ongeveer 5 a 10 minuten.
Vertel iets leuks over dit recept
Gevuld met bospaddestoelen en Italiaans buikspek(pacetta).
Ingrediƫnten
Voor 15 tot 20 stuks: 200 gram gemengde paddestoelen(schoongemaakt en in kleine blokjes); 100 gram pancetta(evetueel bacon), in kleine blokjes; 120 gram bloem; 100 gram boter; 5 dl kippenbouillon; Om te paneren: 4 eieren; 50 gram bloem; 100 gram paneermeel; olie om te frituren
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1013845
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
726
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid