Bereidingswijze
De appelen schillen, ontpitten en in kleine stukjes snijden. In een kookpan doen samen met de suiker, de vanillesuiker, het citroensap en de boter. Ongeveer 15 minuten koken op een zacht vuurtje. Tot moes verwerken. Intussen het deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm en met een doorsteekvormpje rondjes van ongeveer 12 cm doormeter uitsteken. Een eetlepel appelmoes op een helft van de rondjes leggen (voldoende plaats rondom vrijlaten), 2 diepvries aardbeien of 3 frambozen op het appelmoes leggen en het deeg tot een flap dichtvouwen. Rondom zeer goed aandrukken en de bovenkant kleuren met een eierdooier, losgeklopt met de melk. Ongeveer 25 minuten in een zeer warme oven voorverwarmd laten bakken.
Vertel iets leuks over dit recept
Net even iets anders
Ingrediƫnten
- 500 gr bladerdeeg
- 4 appelen
- 75 gr griessuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- het sap van 1 citroen
- 50 gr boter
- 300 gr rode vruchten uit de diepvriezer (aardbeien of frambozen)
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel melk om te kleuren
- 4 appelen
- 75 gr griessuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- het sap van 1 citroen
- 50 gr boter
- 300 gr rode vruchten uit de diepvriezer (aardbeien of frambozen)
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel melk om te kleuren
Leuke tips
Lauw serveren, eventueel met een coulis van rode vruchten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1013795
Homepage ID
925847
Smaak
A
Teller
1130
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid