Bereidingswijze
Rozijnen en krenten weken in water van 30-35 graden gedurende vijftien minuten en dan water afschudden; liefst een dag eerder klaarmaken. Grondstoffen op kamertemperatuur gebruiken (21 graden). Beslag mengen en daarna de vulling doorwerken totdat er geen bloemresten meer te zien zijn. Dan beslagkom afdekken met vochtige handdoek of plasticfolie en bij de verwarming zetten. Dertig minuten laten rijzen. Dan even het beslag licht doorslaan, met een ijsknijper of lepel in de olie scheppen. Olietemperatuur: 175-180 graden. Baktijd: 6-7 minuten
Vertel iets leuks over dit recept
Recept voor 35 a 40 stuks
Ingrediƫnten
1000 gram bloem; 700 gram water; 80 gram gist; 20 gram zout; 40 gram suiker; 1 eidooier;
Vulling: 500 gram rozijnen, krenten en appelstukjes; koffielepeltje citroenrasp; een snufje kaneel
Vulling: 500 gram rozijnen, krenten en appelstukjes; koffielepeltje citroenrasp; een snufje kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
kom; handdoek of plasticfolie; ijsknijper of lepel
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1013716
Homepage ID
49821
Smaak
A
Teller
480
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid