Bereidingswijze
Een frituurpan of gietijzeren pan voor de helft vullen met olie en goed verhitten, tot er juist damp
van de olie komt. Met behulp van twee vetgemaakte lepels oliebollen vormen, deze onmiddellijk in de
hete olie laten glijden. Na plus minus 3 minuten de bollen keren, wanneer ze dit al niet uit zich zelf
hebben gedaan. Ze daarna goudbruin bakken in plus minus 2 minuten.
De Oliebollen zijn gaar, als eer breinaald die erin gestoken wordt, er droog uitkomt.
De oliebollen goed laten uitlekken en warm serveren met suiker en kaneel
van de olie komt. Met behulp van twee vetgemaakte lepels oliebollen vormen, deze onmiddellijk in de
hete olie laten glijden. Na plus minus 3 minuten de bollen keren, wanneer ze dit al niet uit zich zelf
hebben gedaan. Ze daarna goudbruin bakken in plus minus 2 minuten.
De Oliebollen zijn gaar, als eer breinaald die erin gestoken wordt, er droog uitkomt.
De oliebollen goed laten uitlekken en warm serveren met suiker en kaneel
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijke oliebollen.ong.20 stuks
Ingrediƫnten
- 250 gram bloem
- 5 gram zout
- 1/2 ei
- 12 gram gist
- 2 1/4 dl. melk
- 50 gram krenten
- 50 gram rozijnen
- 25 gram gesnipperde sukade
- 1/2 gesnipperde appel
- 5 gram zout
- 1/2 ei
- 12 gram gist
- 2 1/4 dl. melk
- 50 gram krenten
- 50 gram rozijnen
- 25 gram gesnipperde sukade
- 1/2 gesnipperde appel
Leuke tips
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1013698
Homepage ID
1160970
Smaak
Z
Teller
689
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De bloem en het zout goed vermengen. Een kuiltje in de bloem maken, hierin het ei breken.
De gist aanmaken met iets lauwe melk en met de rest van de lauwe melk in het kuiltje schenken.
Van het midden uit roerende, een glad beslag maken en dit enige minuten beslaan.
Keuren op dikte, het beslag moet in stukken van de lepel afvallen.
De gewassen en goed uitgelekte krenten en rozijnen, de sukade en de appel erdoor roeren.
Het beslag toedekken en op een tamelijk warme plaats, ongeveer 1 uur laten rijzen.
De gist aanmaken met iets lauwe melk en met de rest van de lauwe melk in het kuiltje schenken.
Van het midden uit roerende, een glad beslag maken en dit enige minuten beslaan.
Keuren op dikte, het beslag moet in stukken van de lepel afvallen.
De gewassen en goed uitgelekte krenten en rozijnen, de sukade en de appel erdoor roeren.
Het beslag toedekken en op een tamelijk warme plaats, ongeveer 1 uur laten rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid