Pannenkoek met banaan en honingsaus.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/27/2002 - 20:08
Bereidingswijze
Snijd de gepelde banaan in schuine plakken. Verhit een klontje boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en verdeel de plakken banaan over de bodem van de pan. Schep er het beslag over. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur 2 tot 3 minuten tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek met behulp van een bord of een deksel, doe nog een klontje boter in de pan en laat de pannenkoek terug in de pan glijden.
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept

Ingrediƫnten
VOOR EEN GROTE OF TWEE KLEINERE PANNENKOEKEN:
100 gram bloem of zelfrijzend bakmeel
mespunt zout
mespunt kaneel
1 ei
1/4 liter melk
1 banaan
2 eetlepels slagroom of koffieroom
2 eetlepels honing .
Hulpmiddelen & keukengerei
Zeef,steelpannetje en een koekenpan met een anti-aanbaklaag.
Leuke tips
Plaats de pannekoek op een bord . Bedruppel met de saus en eet warm. De honingsaus kan desgewenst worden vervangen door chocoladesaus uit een flesje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1013666
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
1611
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef de bloem met het zout en de kaneel in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek er het ei in. Voeg de helft van de melk toe en roer met een garde tot het een glad beslag is. Roer er in een dun straaltje de resterende melk door. Laat het beslag zo mogelijk een half uurtje rusten (strikt nodig is dit niet). Doe voor de saus de room en de honing in een steelpannetje en roer op laag vuur tot het een gladde saus is. Laat al roerend kort koken tot de saus de gewenste dikte heeft.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ghislaine000
Gelegenheid