Bereidingswijze
Verhit een koekepan en smelt een klontje boter in de pan. Vorm met 2 eetlepels een koekje en laat deze in de pan glijden. Bak op deze manier 3 koekjes tegelijk. Draai de koekjes halverwege om. Haal de koekjes uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Houd de koekje warm.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
25 gr.anijszaad(poeder), 25gr.rozijnen, zout naar smaak, 250gr. bloem, 3dl. melk (halfvol), 15 gr.gist,(vers), boter (room),naar smaak.
Leuke tips
Strooi er vlak voor het opdienen poedersuiker overheen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1013653
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
757
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meng het anijszaad, de anijspoder, de rozijnen en het zout door elkaar.
Maak de melk in een pannetje lauwwarm. Los de gist in twee eetlelepls van de melk op. Zeef de bloem boven een kom en voeg het rozijnenmengsel toe. Maak een kuiltje in de bloem en schenk het gistmengsel erin. Voeg deel voor deel de melk toe en blijf roeren tot het beslag in dikke 'stukken' van de lepel valt.
Dek de kom af met een vochtige doek of met huishoudfolie en laat het deeg circa een uur op een warme tochtvrije plaats rijzen.
Maak de melk in een pannetje lauwwarm. Los de gist in twee eetlelepls van de melk op. Zeef de bloem boven een kom en voeg het rozijnenmengsel toe. Maak een kuiltje in de bloem en schenk het gistmengsel erin. Voeg deel voor deel de melk toe en blijf roeren tot het beslag in dikke 'stukken' van de lepel valt.
Dek de kom af met een vochtige doek of met huishoudfolie en laat het deeg circa een uur op een warme tochtvrije plaats rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid