Bereidingswijze
De smeuiige boter samen met de basterdsuiker en de vanillesuiker roeren tot het lichtgeel is. Mix een voor een de eieren erdoor.
Zeef het bakmeel met het zout. Voeg het in gedeelten aan het botermengsel toe. Voeg beetje voor beetje de (lauwwarme) melk toe. Als het beslag in 'stukken' van de lepel valt stoppen met het toevoegen van melk,. Voeg voor de smaak nog een eetlepel van het opgevangen vocht van de boerenjongens toe. Roer de boerenjongens door het beslag.
Vet een wafelijzer (voor dikke wafels) in met een beetje olie of boter. Bak de wafels een voor een goudbruin. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
Zeef het bakmeel met het zout. Voeg het in gedeelten aan het botermengsel toe. Voeg beetje voor beetje de (lauwwarme) melk toe. Als het beslag in 'stukken' van de lepel valt stoppen met het toevoegen van melk,. Voeg voor de smaak nog een eetlepel van het opgevangen vocht van de boerenjongens toe. Roer de boerenjongens door het beslag.
Vet een wafelijzer (voor dikke wafels) in met een beetje olie of boter. Bak de wafels een voor een goudbruin. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Boerenjongens,
125 gr.meel (zelfrijzend bak-) ,3dec.melk,
250grboter (room),
250gr.suiker (basterd-,wit)
6 eieren,
2 zakjes (naar smaak) ,suiker (vanille-),
125 gr.meel (zelfrijzend bak-) ,3dec.melk,
250grboter (room),
250gr.suiker (basterd-,wit)
6 eieren,
2 zakjes (naar smaak) ,suiker (vanille-),
Hulpmiddelen & keukengerei
Wafelijzer en deegkom.
Leuke tips
Bestrooi de wafels voor het opdienen met poedersuiker.
Limburg worden deze dikke wafels traditioneel geserveerd met Oud en Nieuw.
Limburg worden deze dikke wafels traditioneel geserveerd met Oud en Nieuw.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1013640
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
4375
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de boerenjongens uitlekken en vang het vocht op.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid