Gegratineerde slakken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/27/2002 - 16:13
Bereidingswijze
-verhit 20 g boter in een pan en fruit de ui en champignons gekruid met peper en zout zachtjes in circa 10 min
-daarna wegzetten op een koude plaats om te laten afkoelen
-roer de rest van de boter romig in een kom
-voeg de afgekoelde champignonmassa,ham en geperste look eronder
-elk klein potje vullen met 1 slak en besprenkelen met wat vocht en de massa afdekken met boter
-besmeer de randen van de bakjes met eiwit
-bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een lap van 4 mm
-steek hieruit rondjes die iets groter zijn dan de potjes
-over de slakkenboter leggen en goed aandrukken
-bovenkant met de losgeklopte eierdooier bestrijken en de potjes op de middelste richel van de voorverwarmde oven plaatsen
BAKTIJD= 12 min op 220?C
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heel bijzonder slakkengerecht; gegratineerd in bladerdeeg
Ingrediƫnten
-150 g bladerdeeg (diepgevroren)
-48 slakken
-1 kleine ui (zeer fijn gesnipperd)
-125 g champignons (fijn gehakt)
-200 g boter ; zout; zwarte peper
-75 g ham (zeer fijn hehakt)
-3 tenen knoflook (uitgeperst)
-1 eiwit
-bloem om te bestuiven
-1 eierdooier
Hulpmiddelen & keukengerei
vuurvaste bakjes, speciaal voor slakken
(dor de bedekking met boter en een bladerdeeg dekseltje worden de slakken bijzonder kruidig)
Leuke tips
Uit de oven meteen serveren met een zeer fijne salade en een goede droge koele witte wijn
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1013614
Homepage ID
1090993
Smaak
H
Teller
2433
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-bladerdeeg laten ontdooien volgens verpakking
-de slakken laten uitlekken op een zeef (vocht opvangen)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid