Bereidingswijze
Verwijder het vet van het vlees. Doe het vlees in een grote steelpan met water, zout en peper. Aan de kook brengen en afgedekt 1 uur laten sudderen, de soep regelmatig afschuimen. Voeg wortel, koolraap, ui, prei en parelgort toe, laat de soep afgedekt nog eens 1-11/2 uur sudderen, tot de groenten en de parelgort gaar zijn. Haal het vlees van de botten en doe het vlees weer in de pan. Tot kamertemperatuur laten afkoelen en in de koelkast zetten. Verwijder vlak voor het opdienen het gestolde vet.Opwarmen en de peterselie erdoor roeren.
Vertel iets leuks over dit recept
Deze soep, die ook wel gortbouillon wordt genoemd, moet net zo dik en vullend zijn als een stoofpot met groenten. Natuurlijk kunnen ook andere seizoengroenten worden gebruikt.
Ingrediƫnten
1 kg lamsvlees, nek of schenkel - 2,5 L water of bouillon - peper en zout naar smaak - 1 wortel, fijngehakt - 1 koolraap, fijngehakt - 1 ui, gesnipperd - 2 preien, in ringen - 1/2 kop parelgort - 1/2 kop peterselie, fijngehakt .
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote kookpot.
Leuke tips
Serveren met dik, knapperig brood.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Schots
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1013592
Homepage ID
1086224
Smaak
H
Teller
2094
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid