Bereidingswijze
Na het koken van de soep eventueel verder op smaak met extra peper en zout. Laat hem iets afkoelen en verwijder de kip en botten. Snijd het vlees fijn en doe het terug in de pan. Zet de soep, liefst 24 uur, in de koelkast. Schep voor het opwarmen en opdienen het gestolde vet eraf. (Dit is belangrijk omdat de soep anders veel te vet wordt.)
Vertel iets leuks over dit recept
Deze heerlijke soep is een specialiteit uit Schotland en wordt vaak bij feesten geserveerd. Hij kan ook gezeefd als een heldere bouillon opgediend worden.
Ingrediƫnten
1 soepkip - 2,25 L water - 3 grote preien, in ringen - 200 g pruimedanten, zonder pit - 2 el rijst.
Leuke tips
Gebakken broodkorstjes zijn lekker in deze heerlijke soep.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Schots
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1013590
Homepage ID
1086224
Smaak
H
Teller
888
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de kip in stukken, verwijder zo veel mogelijk vel en vet. Leg de stukken kip in een grote pan met water. Breng het water aan de kook en schuim het regelmatig af. Voeg prei, pruimedanten, rijst en peper en zout toe. Laat alles afgedekt 2-2 1/2 uur sudderen tot de kip gaar en de soep goed op smaak is.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid