Bereidingswijze
Snijd het vlees met een scherp mes schuin in uiterst dunne plakjes. Bedek de plakjes vlees met folie en beklop ze met de gladde kant van de vleesklopper tot ze bijna doorzichtig zijn. Roer een marinade van de azijn, de mosterd, de olie, zout en peper. Halveer de olijven en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes van de pitten. Bestrijk een plakje vlees met een kwastje met de marinade, leg er een paar reepjes olijf op en leg daarop het volgende plakje vlees. Als alle plakjes op deze manier zijn behandeld, wordt het pakketje in doorzichtig folie gewikkeld en moet het minstens 2 uur in de koelkast rusten. Was de kersttomaatjes en pluk het basilicumblad van de stelen. Leg op ieder plakje vlees 2 blaadjes basilicum en een tomaatje in het midden. Prik met een cocktailprikker de carpaccio, het basilicum en de tomaat aan elkaar vast.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Voor 10 stuks.
100g konijnerug.
10 kersttomaatjes
? bosje basilicum
1 el appelazijn
2 tl grove mosterd
1 el zonnebloemolie
7 zwarte olijven
zout en peper.
100g konijnerug.
10 kersttomaatjes
? bosje basilicum
1 el appelazijn
2 tl grove mosterd
1 el zonnebloemolie
7 zwarte olijven
zout en peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
Doorzichtige folie.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1013555
Homepage ID
1086224
Smaak
H
Teller
1094
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Leg het vlees 2 uur in het vriesvak.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid