Bereidingswijze
* Laat de olie in de frituurpan goed heet worden(185 graden)
* Vorm bollen van het beslag met 2 lepels of een ijsschep
* Bak de oliebollen in ongeveer 7 minuten gaar en bruin
* Laat ze uitlekken in een vergiet met enkele lagen keukenpapier
* Vorm bollen van het beslag met 2 lepels of een ijsschep
* Bak de oliebollen in ongeveer 7 minuten gaar en bruin
* Laat ze uitlekken in een vergiet met enkele lagen keukenpapier
Vertel iets leuks over dit recept
Ongeveer 35 stuks!
Ingrediƫnten
Benodigdheden voor het beslag:
* 500 gram Zelfrijzend bakmeel
* 30 gram Suiker
* zout
* 200-250 ml Melk
* 200 ml Heet water
* 1 Ei
* 6 gram instant gist
Voor de vulling:
* 200 gram gewassen en uitgelekte rozijnen en/of krenten
* 2 Appelen geschild en in kleine stukjes gesneden
* 50 gram sucade
* poedersuiker
* 500 gram Zelfrijzend bakmeel
* 30 gram Suiker
* zout
* 200-250 ml Melk
* 200 ml Heet water
* 1 Ei
* 6 gram instant gist
Voor de vulling:
* 200 gram gewassen en uitgelekte rozijnen en/of krenten
* 2 Appelen geschild en in kleine stukjes gesneden
* 50 gram sucade
* poedersuiker
Leuke tips
Serveer de oliebollen met poedersuiker bestrooid!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1013546
Homepage ID
1073408
Smaak
A
Teller
990
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
* Zeef het bakmeel,suiker en het zout in een kom
* Voeg de instant gist toe
* Roer er de melk, het ei en het hete water vanuit het midden door tot het geheel glad is.
* Meng de rozijnen/krenten erdoor
* Voeg de snippers sucade toe met de stukjes appel
* Dek het beslag af met een vochtige theedoek
* Laat dan het beslag 30-40 minuten rijzen op een tochtvrije plaats bij kamertemperatuur.
* Voeg de instant gist toe
* Roer er de melk, het ei en het hete water vanuit het midden door tot het geheel glad is.
* Meng de rozijnen/krenten erdoor
* Voeg de snippers sucade toe met de stukjes appel
* Dek het beslag af met een vochtige theedoek
* Laat dan het beslag 30-40 minuten rijzen op een tochtvrije plaats bij kamertemperatuur.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid