Bereidingswijze
* Van bloem,gist,lauwe melk en wat zout een glad beslag maken en dit een uur laten rijzen
* Dan de appelen boren, schillen en in schijven snijden
* De schijven appel door het beslag halen en in heet frituurolie/vet lichtbruin bakken
* De flappen op keukenpapier laten uitlekken
* Dan de appelen boren, schillen en in schijven snijden
* De schijven appel door het beslag halen en in heet frituurolie/vet lichtbruin bakken
* De flappen op keukenpapier laten uitlekken
Vertel iets leuks over dit recept
Bereid in olie of vet!
Ingrediƫnten
* 4 zure appelen
* 125 gram bloem
* 10 gram gist
* 2 dl melk
* zout
* Poedersuiker
* 125 gram bloem
* 10 gram gist
* 2 dl melk
* zout
* Poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Frituurpan
Leuke tips
De appelflappen voor het opdienen met poedersuiker bestrooien.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1013542
Homepage ID
1073408
Smaak
S
Teller
907
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid