Appelbeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/27/2002 - 00:01
Bereidingswijze
* Het goed gerezen gistdeeg uitrollen op een met bloem bestoven deegplank
* Met een glas rondjes uitsteken
* Deze nog eens uitrollen en met beide handen aan de randen uittrekken
* Een eetlepel warme vulling in het midden leggen
* De randen met eiwit bestrijken
* De flappen dichtslaan
* De randen vast aandrukken
* En de flappen op het goed ingevette bakblik leggen
* De randen inkepen(vingers en lepelsteel gebruiken)
* De flappen met eigeel bestrijken
* Met janhagel en amandelen bestrooien en nog eens laten rijzen
* In een voorverwarmde oven(e.oven 200-225 / g.oven 3-4) 25-30 minuten bakken.
Vertel iets leuks over dit recept
Van gistdeeg bereid voor in de oven!
Ingrediƫnten
* Gistdeeg(kijk bij mijn recepten!)of 1 pak broodmix

Voor de vulling:
* 1 kg appels
* 200 gram suiker
* 1 pijpje kaneel
* 100 gram rozijnen
* 1-2 eieren
* Janhagelsuiker
* 50 gram amandelen
Leuke tips
Meteen opeten is het lekkerst!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1013541
Homepage ID
1073408
Smaak
S
Teller
3873
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
* Het gistdeeg volgens het basisrecept(kijk bij mijn recepten) of volgens de voorschriften op het pak maken.
* Terwijl het staat te rijzen de appels schillen en in schijfjes snijden
* Met iets water de suiker,kaneel en rozijnen op een zacht pitje toegedekt niet te gaar koken
* De eieren scheiden
* Bakblik invetten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bep13
Gelegenheid