Bereidingswijze
De kip in blokjes snijden en bruin bakken in de olie. De kip uit de pan scheppen en het bakvet verwijderen. Kip weer in de pan doen en sherry erbij schenken. Knoflook er boven uitpersen en met komijn, paprikapoeder en tijm er doorscheppen. Afgedekt op een zacht vuur in circa 5 minuten gaar stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Voor de knoflookmayonaise: Het teentje knoflook uitpersen en door de mayo roeren. Kipstukjes op kamertemperatuur
Ingrediƫnten
500 gram kipfilet, 1 eetlepel olie, 1 theelepel komijn, 1,5 theelepel pikante paprikapoeder, 2 theelepels gedroogde tijm, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels droge sherry, peper en zout. Voor de knoflookmayonaise: 4 eetlepels halvamayo, 0,5 teentje knoflook.
Leuke tips
Serveren met de knoflookmayonaise.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1013451
Homepage ID
1151131
Smaak
P
Teller
819
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid