Bereidingswijze
Meng het gehakt met een halve fijngehakte rode peper (zonder zaadjes en zaadlijsten), het ei, de fijngehakte peterselie en de specerijen. Rol hier circa 25 balletjes van. Bak deze in weinig olijfolie op een hoog vuur rondom bruin. Voeg de fijngesneden ui en de fijngesneden andere helft van de peper toe. Doe de gehakte knoflook erbij en blus af met de rode wijn. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en een snufje suiker toe. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zacht stoven. Serveer de albondigas met vers gehakte peterselie.
Ingrediƫnten
1 kilo rundergehakt, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels paprikapoeder, 1 rode peper, 1 ei, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 dl. rode wijn, 2 blikken tomatenblokjes, 1 blikje tomatenpuree.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1013441
Homepage ID
1151131
Smaak
P
Teller
2076
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid