Bereidingswijze
Schep het beslag met 2 eetlepels in hete frituurolie(180graden) en bak ze goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak het fruit in olie in een pan op een vrij hoog vuur. Strooi er suiker over, zodat het lichtjes begint te karameliseren. Laat nog even op het vuur staan, zodat de stukjes mooi bruin worden.
Aantal personen
17.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit zijn spiesjes afwisselend oliebollen en stukjes fruit, lekker en leuk voor kinderen.
Ingrediƫnten
500g mix voor oliebollen
4 eieren
275ml water
eventueel 20g verse gist of 10g droge gist
en verder: stukken ananas,mango,peer
suiker.
4 eieren
275ml water
eventueel 20g verse gist of 10g droge gist
en verder: stukken ananas,mango,peer
suiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenpapier.
sate' stokjes
sate' stokjes
Leuke tips
Steek op een spiesje afwisselend oliebollen en stukjes fruit. Een goed 2003 toegewenst.
Dit recept staat in Soezie Club.
Dit recept staat in Soezie Club.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1013390
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
554
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak eerst oliebollen: scheid de eierdooiers van de eiwitten en meng de eierdooiers met het water. Voeg eventueel gist toe voor een luchtiger beslag. Meng de mix onder de vloeistof tot je een glad geheel krijgt. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag. laat 15 minuten rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid