Bereidingswijze
Verhit de boter in een pan en fruit hierin het sjalotje, de knoflook, de sambal, de komijn en de kardemom onder voortdurend omscheppen 3 minuten. Neem de pan van de hittebron af. Roer de yoghurt of zure room, de peterselie en de citroen door het kruidenmengsel. Maak de saus op smaak af met wat zout.
Leg de parten ei in een schaal en schenk er de saus over. Laat de salade in de koelkast door en door koud worden.
Leg de parten ei in een schaal en schenk er de saus over. Laat de salade in de koelkast door en door koud worden.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
15 gr boter
1 sjalotje, schoongemaakt en fijngehakt
1 teentje knoflook, schoongemaakt en uitgeperst
1 theel sambal
1 theel gemalen komijn
1 snufje kardemom
2,5 dl Bulgaarse yoghurt of zure room
3 eetl fijngehakte peterselie
1/2 citroen, gewassen en in zeer kleine stukjes gesneden
zout
6 eieren, hardgekookt, gepeld en in partjes gesneden
1 sjalotje, schoongemaakt en fijngehakt
1 teentje knoflook, schoongemaakt en uitgeperst
1 theel sambal
1 theel gemalen komijn
1 snufje kardemom
2,5 dl Bulgaarse yoghurt of zure room
3 eetl fijngehakte peterselie
1/2 citroen, gewassen en in zeer kleine stukjes gesneden
zout
6 eieren, hardgekookt, gepeld en in partjes gesneden
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1013363
Homepage ID
1035495
Smaak
H
Teller
1284
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Variatie:
Vervang de komijn en kardemom door 2 theel. kerrie
Vervang de komijn en kardemom door 2 theel. kerrie
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid