Huzarensalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/24/2002 - 19:50
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar in een pan water. Giet de aardappelen af, laat ze afkoelen en snijd ze in kleine blokjes.
Vermeng de blokjes aardappel in een kom met het vlees, de worst of de ham, de appels, het bietje, de eieren, de augurk, de uitjes, de doperwtjes, de mayonaise en de azijn. Schep alles voorzichtig dooreen en maak het salademengsel op smaak met wat zout en peper.
Leg wat slablaadjes op een schaal en schep hier de salade op. Garneer de huzarensalade met plakjes ei en tomaat en enkele augurkjes.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
350 gr aardappelen, geschild

250 gr vleesrestjes, gekookte worst of gekookte ham, in kleine blokjes gesneden

2 zachtzure appels, geschild, van de klokhuizen ontdaan en in kleine blokjes gesneden

1 gekookt rood bietje, geschild en in kleine blokjes gesneden

2 eieren, hardgekookt, gepeld en in kleine stukjes gesneden

3 eetl fijngehakte zoetzure augurk

12 zoetzure zilveruitjes, fijngehakt

50 gr gare doperwtjes (uit blik of pot)

4 eetl mayonaise

1 eetl azijn

zout en peper

enkele blaadjes sla

1 ei, hardgekookt, gepeld en in plakjes gesneden

1 tomaat, in plakjes gesneden

enkele plakjes of waaiertjes gesneden zoetzure augurkjes


Leuke tips
Tip:

Voor een extra fraaie presentatie kan de salade ook nog worden gegarneerd met toefjes mayonaise
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1013361
Homepage ID
1152394
Smaak
H
Teller
1505
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ogre
Gelegenheid