Bereidingswijze
1. Kook de spruitjes beetgaar in gezouten water en laat ze schrikken onder koud water voor een frisgroene kleur.
2. Haal de tarbotmoten lichtjes door de bloem, bak ze gaar in wat boter en olijfolie en houd warm.
3. Verwijder het vet uit de pan en bak de spekblokjes krokant. Doe er een klontje boter en de spruitjes bij. Laat alles even stoven en breng op smaak met peper en zout.
2. Haal de tarbotmoten lichtjes door de bloem, bak ze gaar in wat boter en olijfolie en houd warm.
3. Verwijder het vet uit de pan en bak de spekblokjes krokant. Doe er een klontje boter en de spruitjes bij. Laat alles even stoven en breng op smaak met peper en zout.
4. Saus: smelt de boter, schep het schuim af en verwijder het bezinksel. Klop de eierdooiers met de witte wijn, peper en zout op tot schuim. Meng er geleidelijk de geklaarde boter onder en werk af met de mosterd.
5. Leg de tarbotmoten centraal op het bord, schik de spruitjes langs beide kanten en lepel de saus over de vismoten.
Vertel iets leuks over dit recept
Een stevig en feestelijk wintergerecht; hoofdgerecht; voor 4 personen:
Ingrediƫnten
4 tarbotmoten van 200 g
250 g spekblokjes
1 kg spruiten
3 sjalotjes
bloem
boter
olijfolie
peper en zout
250 g spekblokjes
1 kg spruiten
3 sjalotjes
bloem
boter
olijfolie
peper en zout
voor de mosterdsaus:
250 g boter
2 eierdooiers
2 eetlepels witte wijn
1 koffielepel mosterd
peper en zout
Leuke tips
Serveer met duchesse- of natuuraardappelen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1013209
Homepage ID
1016052
Smaak
A
Teller
736
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid