Bereidingswijze
Voor de vulling het eendevlees in kleine stukjes snijden.De marmelade in een pan bij lage temperatuur, al roerend verwarmen. De rest van de ingredienten en het eendevlees toevoegen, goed mengen en goed doorlaten warmen.
De deegschaaltjes op een warme serveerschaal verdelen en met het warme eendevlees vullen. Met verse koriander garneren en direkt serveren.
De deegschaaltjes op een warme serveerschaal verdelen en met het warme eendevlees vullen. Met verse koriander garneren en direkt serveren.
Aantal personen
24.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vorig jaar met oud en nieuw gemaakt. Een daverend succes!
Ingrediƫnten
Voor het deeg: 185 gr bloem, 125 gr koude boter, 3 el sesamzaad, verse koriander voor de garnering.
Vulling: 1 grote, gebraden chinese eend,(ik heb eendeborstfilet gebruikt), 2 el marmelade, 1 el ketjap manis, 2 tl sesamolie, 1 el vers geraspte gember, 2 el vers gehakte koriander, 5 lenteuitjes, in ringen gesneden.
Vulling: 1 grote, gebraden chinese eend,(ik heb eendeborstfilet gebruikt), 2 el marmelade, 1 el ketjap manis, 2 tl sesamolie, 1 el vers geraspte gember, 2 el vers gehakte koriander, 5 lenteuitjes, in ringen gesneden.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1013100
Homepage ID
48240
Smaak
A
Teller
1013
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Twee muffinplaten met ieder 12 vormen invetten. Bloem en 1/2 tl zout in een schaal zeven. Boter toevoegen en met de vingertoppen tot een kruimelige massa kneden. Sesamzaadjes erdoor mengen. In het midden een kuiltje drukken; ca 2 el ijswater erbij doen. Met een breed mes erdoor mengen, Tot het een massa wordt. Op een met bloem bestoven oppervlak tot een bal vormen.
De oven voorverwarmen op 210 graden. Het deeg op het met bloem bestoven oppervlak uitrollen, tot 3 mm dikte. Rondom met een vork inprikken. Met een golvende ronde vorm, doorsnede 6 cm, 24 rondjes uitsteken en in de muffinvormen leggen. 10 min goudbruin bakken in de oven. Uit de vormen halen en laten afkoelen.
De oven voorverwarmen op 210 graden. Het deeg op het met bloem bestoven oppervlak uitrollen, tot 3 mm dikte. Rondom met een vork inprikken. Met een golvende ronde vorm, doorsnede 6 cm, 24 rondjes uitsteken en in de muffinvormen leggen. 10 min goudbruin bakken in de oven. Uit de vormen halen en laten afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid