Bereidingswijze
Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 190 C (de olie geeft een witte damp af). Vorm met 2 in olie gedoopte lepels of een ijsbolletjestang een beetje beslag en laat dit in de olie glijden. Bak de oliebollen met 4 tegelijk in 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege met een vork. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Vertel iets leuks over dit recept
Bereid met oliebollenmix
20 stuks
20 stuks
Ingrediƫnten
Voorbereidingstijd: 45 minuten (rijstijd)
2 appels
1 eetlepel citroensap
1 pak oliebollenmix
3,5 dl lauw water
1,5 dl bier
50 gr gembersnippers
75 gr rozijnen
75 gr krenten
2 theelepels kaneelpoeder
frituurolie
poedersuiker
2 appels
1 eetlepel citroensap
1 pak oliebollenmix
3,5 dl lauw water
1,5 dl bier
50 gr gembersnippers
75 gr rozijnen
75 gr krenten
2 theelepels kaneelpoeder
frituurolie
poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan of grote braadpan, frituurolie, schuimspaan, keukenpapier, vork
Leuke tips
Bestrooi ze met poedersuiker.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1013069
Homepage ID
1081713
Smaak
A
Teller
885
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de appels en snijd ze in stukjes. besprenkel ze met citroensap.
Roer de oliebollenmix met water en bier tot een glad beslag en meng de appel, de gembersnippers die eventueel iets kleiner gesneden zijn, de rozijnen, krenten en kaneelpoeder door het beslag. Dek het geheel af met plasticfolie of een vochtige theedoek en laat het ca. 30 minuten rijzen op een warme plaats.
Roer de oliebollenmix met water en bier tot een glad beslag en meng de appel, de gembersnippers die eventueel iets kleiner gesneden zijn, de rozijnen, krenten en kaneelpoeder door het beslag. Dek het geheel af met plasticfolie of een vochtige theedoek en laat het ca. 30 minuten rijzen op een warme plaats.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid