Appel- en banaanbeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/20/2002 - 16:28
Bereidingswijze
Wat moet je doen:

1. Eerst ga je de vruchten schoonmaken en snijden. Schil de appels en haal met een appelboor het klokhuis eruit. Snijd ze dan in plakken van 1 cm dik. Leg ze in een kom en doe er citroensap en een beetje kaneel op. Laat ze afgesloten staan totdat je ze nodig hebt. De bananen haal je uit de schil. Snijd ze over de lengte door midden. Elke helft snijd je dan nog eens in drie stukken.
2. Eerst ga je het meel en het zout zeven. Dan splits je de eieren in eiwit en dooiers. De dooiers klop je met een garde door het meel heen. Blijf dan roeren en gooi er scheutje voor scheutje het bier bij.
3. In een andere kom klop je de eiwitten stijf en schep ze luchtig door het beslag. Dus niet extra lang roeren.
4. Verhit de frituurolie tot er net damp af komt. Haal dan de stukken fruit door het beslag, laat ze eventjes uitlekken en leg ze in de olie.
Bak ze in 4 tot 8 minuten gaar en goudbruin. Met een schuimspaan kun je ze halverwege omdraaien. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Vertel iets leuks over dit recept
Zijn behalve erg lekker, ook leuk om zelf te maken. Maar niet alleen! Ze worden namelijk gefrituurd en kokende olie is erg gevaarlijk. Het best kun je dus aan je ouders vragen of jij ze mag helpen bakken.

Ingrediƫnten
Wat heb je nodig:

appels

bananen

250 gr zelfrijzend bakmeel

snufje zout

3 eieren

2 eetl olie

1 flesje bier


Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1012970
Homepage ID
302006
Smaak
Z
Teller
725
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kinder_kok
Gelegenheid