Nieuwjaarskoeken(spekdikken)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/19/2002 - 20:52
Bereidingswijze
doe de roggemeel en bloem in een ruime kom,strooi er de kaneel op zodat al het bloem eronder zit dan de gesmolten boter en het stroopp er bij en beetje voor beetje water roer dit goed door elkaar zodat het wat nat is (niet te nat)het beslag neemt nog al wat vocht op dus het moet zo zijn als pannekoek beslag,snijt de ontbijtspek in reepjes en de droge metworst zonder vel in plakjes van halve centimeter doe een eetlepel beslag op de plaat ( in het midden) en leg er een reepje spek op met 2 stukjes worst.
Ingrediƫnten
1 kg roggemeel,250 gr bloem,250 gr stroop,100 gr boter(gesmolten),kaneel,water,ontbijtspek(dikke plakken) metworst.
Hulpmiddelen & keukengerei
knijpertjes tang
Leuke tips
voor de oudjaars avond
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1012886
Homepage ID
1057338
Smaak
H
Teller
7275
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
een dag voor die tijd klaar maken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
harma40
Gelegenheid