Mangobeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/19/2002 - 14:37
Bereidingswijze
In frituurpan olie verhitten tot 175 C of tot er witte damp vanaf komt.
Met vork appelplakken door beslag halen en in hete olie laten glijden.
Met 4 tegelijk appelbeignets in ca. 4 minuten goudbruin frituren,
halverwege met vork keren. Mangobeignets met schuimspaan uit pan nemen en
in vergiet laten uitlekken.

Vertel iets leuks over dit recept
Variatie op de appelbeignets>nr>
20 stuks
Ingrediƫnten
Voorbereiden: 20 minuten
Bereiden : 30 minuten



2 eetlepels kaneelpoeder

4 mango's

1 ei

250 gr zelfrijzend bakmeel

zout

flesje pils

frituurolie

poedersuiker


Hulpmiddelen & keukengerei
appelboor, schuimspaan, keukenpapier

Leuke tips
Mangobeignets op schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1012825
Homepage ID
1081713
Smaak
Z
Teller
189
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In diep bord basterdsuiker en kaneel door elkaar roeren. Mango's schillen.
Pitten verwijderen en rond de pit in 5 dikke plakken snijden.
Mangoplakken door kaneelpoeder wentelen. Boven kom bakmeel en 1 theelepel zout
zeven. In midden kuiltje maken. Ei in kuiltje schenken.
Al roerend pils toevoegen. Ca. 5 minuten blijven roeren tot glad beslag ontstaat.
Vergiet bekleden met keukenpapier.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
recepten_van_omalidy
Gelegenheid