Bereidingswijze
Gist in 2 deciliter melk oplossen. Bloem en zout in een kom zeven, kuiltje in het midden maken en de eieren in het kuiltje schenken. Roer dit met een houten lepel tot een glad deeg. De andere 2 deciliter melk beetje bij beetje erdoor roeren. Rozijnen en krenten erdoor roeren en het beslag afgedekt met een vochtige doek 1 uur op een warme plaats laten rijzen. In een frituurpan de olie of reuzel verhitten tot 175 graden. Met een ingevette soeplepel bollen beslag scheppen en voorzichtig in het frituurvet laten glijden. Bak de bollen in enkele minuten goudbruin en gaar. Met een vork de bollen af en toe onder duwen en onkeren. Bollen met een schuimspaan uit het vet scheppen en op keuken papier laten uitlekken.
Vertel iets leuks over dit recept
Soort Oliebollen
Ingrediƫnten
Voor 40 stuks
30 gram verse gist
4 deciliter lauwwarme melk
500 gram bloem
1 theelepel zout
2 eieren
100 gram rozijnen
100 gram krenten
reuzel of frituurolie
donkere basterdsuiker
30 gram verse gist
4 deciliter lauwwarme melk
500 gram bloem
1 theelepel zout
2 eieren
100 gram rozijnen
100 gram krenten
reuzel of frituurolie
donkere basterdsuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
extra nodig: frituurpan
Leuke tips
Laat de bollen afkoelen en in stukken gesneden met basterdsuiker serveren.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1012787
Homepage ID
49821
Smaak
A
Teller
293
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereiding: 45 minuten
Wachten: 1 uur
Wachten: 1 uur
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid