Bereidingswijze
Kan 1 dag van tevoren:
Bloem zeven en in kom doen. Gist in melk oplossen. Kuiltje in bloem maken en gistmengsel hierin schenken. Ei, snufje zout, sinaasappelrasp toevoegen en mengsen tot glad beslag roeren. Kom afdekken met vochtige doek en ebslag op warme plek 45 minuten laten rijzen tot volume verdubbeld is.
Rozijnen, walnoten en appel erdoor roeren en beslag afgedekt ca. 1 uur laten rijzen. Frituurolie verhitten tot 180 C. Met 2 vetgemaakte lepels oliebollen vormen en deze in frituurvet in 2-3 minuten lichtbruin en gaar bakken.
Bloem zeven en in kom doen. Gist in melk oplossen. Kuiltje in bloem maken en gistmengsel hierin schenken. Ei, snufje zout, sinaasappelrasp toevoegen en mengsen tot glad beslag roeren. Kom afdekken met vochtige doek en ebslag op warme plek 45 minuten laten rijzen tot volume verdubbeld is.
Rozijnen, walnoten en appel erdoor roeren en beslag afgedekt ca. 1 uur laten rijzen. Frituurolie verhitten tot 180 C. Met 2 vetgemaakte lepels oliebollen vormen en deze in frituurvet in 2-3 minuten lichtbruin en gaar bakken.
Vertel iets leuks over dit recept
12 stuks
Ingrediƫnten
Bereiding: 40 minuten
Rijzen : 1 uur
200 gr bloem
10 gr verse of 5 gr gedroogde gist
1,25 - 1,5 dl lauwwarme melk
1 ei
zout
1 eetl. geraspte sinaasappelrasp
40 gr gedroogde rozijnen
50 gr walnoten, grof gehakt
1 kleine zure appel, grof gehakt
frituurolie
poedersuiker
Rijzen : 1 uur
200 gr bloem
10 gr verse of 5 gr gedroogde gist
1,25 - 1,5 dl lauwwarme melk
1 ei
zout
1 eetl. geraspte sinaasappelrasp
40 gr gedroogde rozijnen
50 gr walnoten, grof gehakt
1 kleine zure appel, grof gehakt
frituurolie
poedersuiker
Leuke tips
Oliebollen op keukenpapier laten uitlekken en voor serveren met poedersuiker bestrooien.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1012722
Homepage ID
1081713
Smaak
Z
Teller
1077
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid