Ouderwetse appelflappen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/18/2002 - 11:45
Bereidingswijze
Frituurolie verhitten tot 180 C. Plakken appel door beslag halen en daarna in gedeelten in hete olie rondom bruin bakken in 3 minuten. Appelflappen in keukenpapier laten uitlekken.
Vertel iets leuks over dit recept
20 stuks
Ingrediƫnten
Bereiding: 45 minuten

Rijzen : 45 minuten


5 eetl. kaneellikeur

3 eetl. citroensap

4 appels, geschild, klokhuis uitgeboord en in plakken gesneden

150 gr bloem

10 gr verse gist of 5 gr gedroogde gist

1,5 dl lauwwarme melk

1 ei

zout

geraspte schil van 1/2 citroen

frituurolie
Hulpmiddelen & keukengerei
basterdsuiker, kaneel
Leuke tips
Basterdsuiker mengen met kaneel en appelflappen voor serveren royaal met suikermengsel bestrooien.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1012721
Homepage ID
1081713
Smaak
Z
Teller
2883
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kan 1 dag van tevoren:

Kaneellikeur en citroensap mengen, mengsel over appels schenken en 45 minuten laten intrekken. Bloem zeven en in kom doen. Gist in melk oplossen. Kuiltje in bloem maken en gistmengsel hierin schenken. Ei, snufje zout en citroenrasp toevoegen en mengsel tot glad beslag roeren. Kom afdekken met vochtige doek en beslag op warme plek ca. 45 minuten laten rijzen tot volume verdubbeld is. Plakken appel op rooster laten uitlekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
recepten_van_omalidy
Gelegenheid