appelpudding

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/14/2002 - 21:42
Bereidingswijze
bak de partjes appel in 5 min. met een deel van de suiker in boter lichtbruin.het brood of de broodjes in dunne plakken snijden en in een kom doen.de melk aan de kook brengen met vanillesuiker,geraspte citroenschil en boter.de pan van het vuur nemen.de eieren en de suiker door elkaar roeren,de melk eraan toevoegen.de helft van de vloeistof over het brood gieten en laten staan.een puddingvorm invetten en een deel van de plakken brood rondom rechtop tegen de rand van de puddingvorm zetten.de partjes appel in de vorm scheppen en met de rest van de brood bedekken.de andere helft van de melk met eieren en de suiker hierover gieten.de puddingvorm afsluiten,au bain-marie in 60 min.laten stollen.de pudding voorzichtig storten.in een koekepan 3 a 4 eetl.suiker laten smelten.haal de overige partjes rauwe appel door de goudbruine suiker en gebruik ze voor de garnering van de pudding.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1kilo appels-75 gr boter-100 gr suiker-1/2 oudbakken witbrood of 4 oudbakken broodjes-1/2 melk-16 gr vanillesuiker-1 stuk schil van een onbespoten citroen-30 gr boter of margarine-3 eieren-100 gr suiker.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1012354
Homepage ID
1088915
Smaak
Z
Teller
674
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
de appels schillen,in partjes snijden.houd een paar partjes apart voor de garnering.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sibel01
Gelegenheid