javanais van zalm en heilbot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/04/2002 - 10:48
Bereidingswijze
Laat de koolbladeren 5 minuten in een pan met water en zout blancheren.Laat ze in het vergiet van de keuken-unit uitlekken.Pers de citroen met de vruchtenpers van de koksmaat.Doe de boter,de zure room,de mosterd,het citroensap en de kruiden in de deegkom.Meng goed met een vork.Dep de koolbladeren met een schone keukenhanddoek droog,verwijder de harde kern en snij ze in twee op de snijplank van de keuken-unit.Voor de bereiding van de javanais:spoel de kwadraatdoos snel onder de kraan om,en leg een laagje gerookte zalm op de bodem.Verdeel hierover met de hulp van de schrapper een laagje botermengsel.Dek af met een koolblad.Leg hierop een laagje gerookte heilbot.Herhaal met een laagje botermengsel,een koolblad en een laagje vis.Laat een nachtje opstijven in de koelkadt.Stort de javanais op een schotel en snij eventueel bij voor een mooie presentatie.Snij in dikke plakken.Leg een plak op een bord met behulp van de spatel en versier met wat kleine blaadjes kool en dille.Smakelijk.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
feestgerecht met tupperware
Ingrediƫnten
5 mooie grote savooikoolbladeren,1 citroen,250g zachte boter,200g zure room,1 eetlepel mosterd,1 eetlepel gehakte bieslook,1 eetlepel gehakte dille,1 eetlepel gehakte kervel,zout,peper uit de molen,300g gerookte zalm,300g gerookte heilbot,enkele takjes dille.
Hulpmiddelen & keukengerei
keuken-unit,koksmaat,deegkom van 1,5l,platte kwadraatdoos van 1,3l,schrapper,spatel
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1011055
Homepage ID
1134593
Smaak
R
Teller
2871
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Je maakt dit gerecht best een dag op voorhand want het moet een nacht opstijven in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cindy800
Gelegenheid