Bereidingswijze
-bak de mootjes vlees goudbruin in de boter
-kruiden met peper en zout
-op een zacht vuur gaar laten worden
-pan van het vuur nemen en flamberen met de cognac
-haal het vlees uit de pan en hou warm
-maak de braadresten los met de wildfond en voeg de Luikse siroop erbij en laat even goed doorkoken
-de saus lichtjes binden en afwerken met wat ciderazijn en peper en zout
-bak ondertussen de pompoenfrietjes op 180?C in de frituurpan
-kruiden met peper en zout
-op een zacht vuur gaar laten worden
-pan van het vuur nemen en flamberen met de cognac
-haal het vlees uit de pan en hou warm
-maak de braadresten los met de wildfond en voeg de Luikse siroop erbij en laat even goed doorkoken
-de saus lichtjes binden en afwerken met wat ciderazijn en peper en zout
-bak ondertussen de pompoenfrietjes op 180?C in de frituurpan
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en goedkoop feestgerecht
Ingrediƫnten
-1 varkenshaasje (circa 600 g)
-200 ml wildfond
-1 glas cognac
-2 eetlepels boter
-1 eetlepel Luikse siroop
-1 th lepel ciderazijn
-1/4 pompoen (in frietjes gesneden)
-sausbinder ; peper en zout
-200 ml wildfond
-1 glas cognac
-2 eetlepels boter
-1 eetlepel Luikse siroop
-1 th lepel ciderazijn
-1/4 pompoen (in frietjes gesneden)
-sausbinder ; peper en zout
Leuke tips
Verdeel het vlees op de borden en giet er wat saus rond; geef er gestoofd witloof bij
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1010971
Homepage ID
1090993
Smaak
H
Teller
1700
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-snij het vlees in mootjes van 3 cm dik
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid