Bereidingswijze
bloem en kaneel door elkaar roeren
fijngemaakte sucade en appel samen mengen met een beetje suiker
gist mengen met het rozijnenwater en 1 eetlepel suiker, 5 minuten toegedekt laten staan
eieren met suiker luchtig doorroeren en bij de bloem voegen.
Bloem + lauwe karnemelk + gist + eimengsel = deeg
circa 1 uur warm en toegedekt laten rijzen op een rustige plek
fruitmengsel erdoor en op het laatst een scheutje bier
met 2 lepels bolletjes deeg in hete olie (190 graden) frituren in ruim zonnebloemolie tot ze mooi bruin zijn, halverwege draaien in de olie.
fijngemaakte sucade en appel samen mengen met een beetje suiker
gist mengen met het rozijnenwater en 1 eetlepel suiker, 5 minuten toegedekt laten staan
eieren met suiker luchtig doorroeren en bij de bloem voegen.
Bloem + lauwe karnemelk + gist + eimengsel = deeg
circa 1 uur warm en toegedekt laten rijzen op een rustige plek
fruitmengsel erdoor en op het laatst een scheutje bier
met 2 lepels bolletjes deeg in hete olie (190 graden) frituren in ruim zonnebloemolie tot ze mooi bruin zijn, halverwege draaien in de olie.
Vertel iets leuks over dit recept
Frisse oliebollen naar oma's recept
Ingrediƫnten
Voor 12 oliebollen:
200 gram bloem
10 gram gist (drooggist: 7 gram = 25 gram vers)
1.5 deciliter lauwe karnemelk
1 ei
100 gram krenten en rozijn (iets meer is beter)
25 gram sucade (eventueel met oranjesnippers)
2 kleine goudreinetten
kaneel
een beetje suiker
scheutje bier
3 gram zout
200 gram bloem
10 gram gist (drooggist: 7 gram = 25 gram vers)
1.5 deciliter lauwe karnemelk
1 ei
100 gram krenten en rozijn (iets meer is beter)
25 gram sucade (eventueel met oranjesnippers)
2 kleine goudreinetten
kaneel
een beetje suiker
scheutje bier
3 gram zout
Hulpmiddelen & keukengerei
deegkom
garde
houten lepel
vochtige theedoek (voor toedekken)
frituurpan
eventueel keukenpapier voor uitlekken na bakken
garde
houten lepel
vochtige theedoek (voor toedekken)
frituurpan
eventueel keukenpapier voor uitlekken na bakken
Leuke tips
Serveer op een mooie schaal met poedersuiker.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1008361
Homepage ID
1166963
Smaak
S
Teller
5974
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
krenten en rozijnen wellen en goe uit laten lekken (kopje rozijnenwater bewaren)
sucade (en oranjesnippers) fijnmaken
appels fijnmaken (hoe fijner, hoe beter)
1 uur voor het bakken de gist brokkelen
sucade (en oranjesnippers) fijnmaken
appels fijnmaken (hoe fijner, hoe beter)
1 uur voor het bakken de gist brokkelen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid