Witloofsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/15/2002 - 18:53
Bereidingswijze
Laat de prei, ui en een deel van het witlof zweten in een weinig boter,blus met Nouilly en laat uitkoken, voeg de fond toe en laat verder garen.Breng op smaak kippenfond en mix, voeg een weinig room toe.
bak de rest van het witlof mooi krokant.
Bak de coquilles in hete olijfolie in een tefalpan.Giet een weinig van het soepje in een diep bord, plaats in het midden het witloof en leg de coquilles hier op. klop de rest van de room halp op en giet met een lepel over het gerecht, zet een tweetal minuten onder de grill, werk af met de gefituurde preijulienne en een blaadje platte peterselie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijk glazige coquilles met een zacht romige witloofsmaak en infusie van gerookt vlees.
Ingrediƫnten
8 mooie st. jacobsvruchten.1/4 l room, klontje boter, scheutje olijfolie, 2 schijven gerookte ham,5 cl Nouily-Prat,6 stronken witloof, 4 takjes platte peterselie, 1 ui,1/2 preistrong (enkel het wit), 1 dl gevogeltefond,
Hulpmiddelen & keukengerei
Ham drogen: oven op 90?C gedurende 2H.
als je prei frituurt altijd bestrooien met een weinig zout.
Leuke tips
Serveer met een glaasje heerlijke Chardonnay.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1008237
Homepage ID
1015697
Smaak
R
Teller
3962
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Haal de coquilles uit de schelpen en was ze goed, leg ze droog op een propere handdoek.Snijd het witloof, uien en prei in stukjes van 2 cm. Snijd de rest van de prei in julienne en frituur.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jempima
Gelegenheid