Hamburgers met avocado en krokante bacon

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/07/2002 - 11:14
Bereidingswijze
1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
2. Meng het gehakt met de tacokruiden en peterselie, vorm er 8 ballen van
en druk deze plat.
3. Pel de ui en snijd hem in 8 dunne plakken.
4. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil, snijd de avocado in
plakjes.
5. Leg de uiringen op een bakplaatje, bestrijk ze met een beetje olie en
laat ze onder de hete grill snel bruin worden. Omkeren, met nog een beetje
olie bestrijken en onder de grill laten bruin worden.
6. Laat een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op een hoog vuur heet
worden. Bak de hamburgers in de hete koekenpan (zonder boter!) in ca. 5
minuten aan beide kanten bruin en gaar.
7. Grill de plakjes bacon onder de hete grill bruin.
8. Leg de broodjes open op het grillrooster en toost ze onder de hete
grill goudbruin.
9. Besmeer de broodjes met mayonaise. Beleg ze met de blaadjes sla, de
hamburgers, de plakjes avocado, de uiringen en de bacon.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
eens weer wat een andere smaak dan gewone hamburgers
Ingrediƫnten
500 g rundergehakt *
8 broodjes hamburgerbroodjes
8 blaadjes sla
8 plakjes bacon
1 avocado
1 ui
1 eetlepel tacokruiden
1 eetlepel zonnebloem olie
2 eetlepels peterselie fijngehakt
4 eetlepels mayonaise

Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1006369
Homepage ID
1082996
Smaak
H
Teller
872
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vogeltje1
Gelegenheid