Potted Cheese

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/30/2002 - 22:15
Bereidingswijze
Doe de massa over in(souffle)potjes met een inhoud van tenminste 1 3/4 deciliter. Strijk de oppervlak met de bolle kant van een lepeltje zoglad mogelijk af. Schenk de gesmolten boter erover. Dek de potjes luchtdicht af met plastic folie. Zet de potjes tenminste 3 dagen in de koelkast.
Vertel iets leuks over dit recept
Met Potted Cheese, een typisch Engelse specialiteit, kun je een voor nieuwjaarsdag samengesteld menu met groot gemak uitbreiden.
Ingrediƫnten
Vervolg: Wellicht een idee wanneer er op die dag meer gasten aan tafel komen dan waarop u had gerekend. In Engeland stelt men dat de Potted Cheese altijd een maand van tevoren moet worden gemaakt. Helemaal gelijk hebben ze niet, want met een scheutje witte port erdoor smaakt de Potted Cheese al na enkele dagen bijzonder fijn. De witte port kunt u, zoals veel englesen dat dan ook doen, vervangen door licht zoete sherry.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
160 gram boter; 500 gram Cheshire of Cheddar, zeere fijn geraspt; ? theelepel Colman's mosterdpoeder; 1 flinke mespunt gemalen foelie; 1 klein mespuntje(vleugje)cayennepeper; 1,4 dl witte port
Hulpmiddelen & keukengerei
kom; garde; rasp; pannetje met dikke bodem; (souffle)potjes, inhoud van tenminste 1 3/4 deciliter; plastic folie; bordjes; karaf
Leuke tips
Presentatie: plaats depotjes op kleine bordjes. Geef er crackers en in repen gesneden licht geroosterd witbrood bij.
Tip: liefhebbers eten er graag een of meer bleekselderijstengels bij. Plaats de stengels in een karaf met ijskoud water op tafel.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1004995
Homepage ID
49821
Smaak
A
Teller
792
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Roer in een kom 125 gram boter tot een romige massa. Voeg, onder voortdurend roeren en omscheppen, bij gedeelten, de geraspte kaas toe. Strooi mosterdpoeder, foelie en cayennepeper erover. Roer alles door en schenk er vervolgens, onder voortdurend roeren, de witte port beetje voor beetje bij. Blijf daarna nog zolang roeren tot een zalfachtige massa is verkregen. Laat de rest van de boter in een pannetje smelten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid