Appelbeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/30/2002 - 21:53
Bereidingswijze
Wentel de appelplakken door het beslag en laat ze in de hete (180 graden)olie glijden. Bak niet meer dan 4-5 beignets tegelijk. Reken op een baktijd van 4-5 minuten. Laat de beignets na het bakken even op keukenpapier uitlekken. Wentel ze vlak voor het opdienen door de rest van de kaneelsuiker of bestuif ze met poedersuiker.
Ingrediƫnten
Voor ca. 24 stuks: 6 grote stevige zachtzure appels, zoals goudrenetten; 150 gram fijne kristalsuiker gemengd met 3 theelepels kaneelpoeder;250 gram zelfrijzend bakmeel; 1 mespunt zout; 2 eieren, losgeroerd; 2? dl melk(of ? melk en ? Pilsner bier); (zonnebloem)olie voor het frituren
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan; appelboor; mes; kom; (electrische)garde; keukenpapier; (papieren)servet; schaal
Leuke tips
Presentatie: leg een (papieren)servet op een schaal en schik de beignets er dakpansgewijs op.
:Tip: op dezelfde wijze kunt u ook beignets maken met uitgelekte ananasringen, uitgelekte geweekte gedroogde abrikozen en met in schuine stukken gesneden(gehalveerde)bananen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1004985
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
1045
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Boor de appels, schil ze en snijd ze in niet al te dunne plakken. Bestrooi ze met kaneel-suiker; Gebruik er niet veelmeer dan eenderde deel van de gehele hoeveelheid voor. Zeef het bakmeel in een kom en strooi het zout erover. Maak een kuiltje in het meel en vul het met de losgeroerde eieren en de helft van de melk. Roer met een (electrische)garde vanuit het midden tot een volkomen glad beslag is verkregen. Klop er daarna de rest van de melk door.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid