Bereidingswijze
Wrijf de konijnebouten in met (versgemalen) peper, zout en de bloem. Smelt de boter in de braadpan en bak hierin de konijnebouten aan tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de uien en knoflook toe en bak nog 2 minuutjes mee. Doe er dan de laurierblaadjes, tijm en jeneverbes bij en giet er de fond en witte wijn bij. Breng voorzichtig aan de kook en laat dit minimaal 3 uur zachtjes sudderen op een klein pitje. Roer af en toe voorzichtig door de pan om aankoeken te voorkomen!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Herfstrecept, vandaag weer s gemaakt.. Het kon weer met die harde regen en wind :( Maar wel lekker !!!!
Ingrediƫnten
4 (tamme) konijnebouten, peper&zout,2 el bloem, 100 gr boter, 3 uien (in halve ringen), 2 tenen knoflook (gesnipperd), 3 laurierblaadjes, 3 takken tijm, 1 tl jeneverbesjes, 3.5 dl wildfond, 1.5 dl droge witte wijn.
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan, zeef.
Leuke tips
Errug lekker met versgemaakte aardappelpuree en rode kool met appeltjes!
Ook lekker erbij: een mix van "puur" gebakken paddestoelen, zoals cantharellen, oesterzwammen en eekhoorntjesbrood. In boter, peper en zout, klaar !!!
Ook lekker erbij: een mix van "puur" gebakken paddestoelen, zoals cantharellen, oesterzwammen en eekhoorntjesbrood. In boter, peper en zout, klaar !!!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1003417
Homepage ID
1080901
Smaak
H
Teller
5365
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid