Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 graden hete-lucht of 150 graden boven-en-onder-warmte. Pruimen wassen, halveren en ontpitten.
Springvorm (26 cm Ø) invetten en wat bloem of paneermeel erover strooien.
Boter en bruine suiker met de mixer crèmig roeren.
Eieren er één voor één aan toevoegen.
Bloem en bakpoeder voor elkaar mengen en samen met de melk erdoor mengen.
Deeg in de vorm doen en de pruimen dicht naast elkaar schuin in het deeg plaatsen.
In het midden van de oven plm. 1 uur bakken.
Doe even een proef met bijv. een satéstokje, prik die in het deeg. Als het er schoon uitkomt is de taart klaar.
Af laten koelen en met poedersuiker bestrooien.
Springvorm (26 cm Ø) invetten en wat bloem of paneermeel erover strooien.
Boter en bruine suiker met de mixer crèmig roeren.
Eieren er één voor één aan toevoegen.
Bloem en bakpoeder voor elkaar mengen en samen met de melk erdoor mengen.
Deeg in de vorm doen en de pruimen dicht naast elkaar schuin in het deeg plaatsen.
In het midden van de oven plm. 1 uur bakken.
Doe even een proef met bijv. een satéstokje, prik die in het deeg. Als het er schoon uitkomt is de taart klaar.
Af laten koelen en met poedersuiker bestrooien.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze pruimentaart is gemaakt van roerdeeg. Ik heb het recept wat aangepast. Van het deel van de te gebruiken hoeveelheid bloem heb ik gemalen amandelen gebruikt.
Dus wil je alleen bloem gebruiken dan kan dat ook.
Je moet voor deze taart wel stevige pruimen gebruiken. Ik heb hiervoor kwetsen genomen die wat minder sap bevatten dan andere pruimen.
Dus wil je alleen bloem gebruiken dan kan dat ook.
Je moet voor deze taart wel stevige pruimen gebruiken. Ik heb hiervoor kwetsen genomen die wat minder sap bevatten dan andere pruimen.
Ingrediënten
750 gram stevige pruimen
200 gram zachte boter
200 gram lichtbruine basterdsuiker
4 eieren (M)
200 gram bloem + 50 gram gemalen amandelen
1 theelepel bakpoeder
5 eetlepels melk ( of een lekkere alcoholische drank zoals bijv. amaretto)
Poedersuiker
Vet en bloem (of paneermeel) voor de vorm
200 gram zachte boter
200 gram lichtbruine basterdsuiker
4 eieren (M)
200 gram bloem + 50 gram gemalen amandelen
1 theelepel bakpoeder
5 eetlepels melk ( of een lekkere alcoholische drank zoals bijv. amaretto)
Poedersuiker
Vet en bloem (of paneermeel) voor de vorm
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm (26 cm Ø)
mixer
deegkommen
mixer
deegkommen
Leuke tips
In plaats van de melk is het ook lekker om amaretto of pruimenlikeur te gebruiken in het deeg.
Wil je de taart nog extra lekker maken, strooi dan wat amandelschaafsel over de taart voordat deze gebakken wordt.
Wil je de taart nog extra lekker maken, strooi dan wat amandelschaafsel over de taart voordat deze gebakken wordt.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1493213
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid