Yoghurttaart met Licor 43 (no-bake)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 07/14/2022 - 16:37
Bereidingswijze
- Week de gelatine in koud water.
- Maak je de koekjes fijn. Doe ze in een schaal en meng ze met de Licor 43.
- Smelt vervolgens de boter en meng deze ook met de koekkruimels.
- Leg op de bodem van een springvorm een velletje bakpapier. Schep het kruimelmengsel in de Springvorm en maak deze goed plat met de achterkant van een lepel om de bodem van de taart te maken. Zet dit in de koelkast.
- Klop de slagroom met de suiker en zet deze even opzij.
- Kook 50 ml water en doe dit in een schaaltje. Knijp de blaadjes gelatine uit en doe deze één voor één in het hete water. Roer goed, tot de gelatine is opgelost.
- Meng nu de emmer Boer'nyoghurt met het gelatinemengsel. Klop het mengsel kort met een garde, schep de slagroom erdoor en stort het vervolgens op de taartbodem.
- Zet de springvorm terug in de koelkast en laat de taart ongeveer 3 uur opstijven.
- Garneer de taart vlak voor het serveren met fruit, koekjes of een dot slagroom.
Afbeelding
Yoghurttaart met Licor 43 (no-bake)
Yoghurttaart met Licor 43 (no-bake)
Yoghurttaart met Licor 43 (no-bake)
Yoghurttaart met Licor 43 (no-bake)
Yoghurttaart met Licor 43 (no-bake)
Yoghurttaart met Licor 43 (no-bake)
Yoghurttaart met Licor 43 (no-bake)
Yoghurttaart met Licor 43 (no-bake)
Yoghurttaart met Licor 43 (no-bake)
Yoghurttaart met Licor 43 (no-bake)
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn favoriete taarten op verjaardagen en andere festiviteiten zijn no-bake taarten met zuivel. Kwark, yoghurt, mascarpone enz. Ik weet dat die nooit mislukken en nog een bijkomend voordeel is dat je het ook prima als toetje op tafel kunt zetten. Altijd makkelijk als er soms wat overblijft of als je geen feestje hebt maar een dineetje wat je afsluit met een kopje koffie of thee.
Deze taart heb ik met de "Boer'n yoghurt met Licor 43" gemaakt en dat is een makkelijke basis. Heb je "gewone" yoghurt dan gebruik dan een borrelglaasje (of wat meer)  Licor 43 om tussen de yoghurt te mengen.

TIP: Garneren kun je met wat vers fruit of met wat koekjes waarmee je de bodem hebt gemaakt, of gewoon met een dot slagroom.
Ingrediënten
- 300 gram koekjes naar keuze (ik had bastogne koekjes)
- 2 el Licor 43
- 80 gram roomboter
- 1 emmer (800 gr) Boer'nyoghurt Licor 43
- 200 ml slagroom
- 2 el suiker
- 10 blaadjes gelatine
- vers fruit, koekjes of slagroom om mee te garneren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1492789
Homepage ID
2066044
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
wilmiewillemse
Gelegenheid