Rode bessentaart ( aalbessen ) met schuimdakje mijn succestaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 07/07/2022 - 17:07
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 170 graden.
Alle ingrediƫnten genoemd onder deeg door elkaar mixen en hievan door toevoeging van de melk een roerdeeg maken (ongeveer zo dik als cakedeeg)
Bodem van de springvorm met bakpapier bekleden en zijkanten invetten met boter en bestuiven met wat bloem.
Deeg over de bodem uitstrijken. In het midden van de oven in plm. 20 tot 25 minuten lichtbruin bakken.
Koek uit de oven halen en wat laten afkoelen.
Ondertussen vulling bereiden.
Eiwitten stijfkloppen. Suiker en vanillesuiker beetje bij beetje door de eiwitten kloppen.
Aalbessen door de stijfgeklopte eiwitten mengen.
(Laagje aalbessenjam over de wat afgekoelde koek uitstrijken - niet echt nodig)
Eiwitvulling met aalbessen ulling over koek uitstrijken en de koek weer in de oven zetten.
Met iets meer bovenwarmte bakken tot het eiwit een lichtbruine kleur heeft (plm. 20 tot 25 min)
Afbeelding
Rode bessentaart ( aalbessen ) met schuimdakje mijn succestaart
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit jaar rode bessen ( aalbessen ) in overvloed in de tuin. Deze week ook weer aan de beurt om te bakken voor de koffiemiddag in het Seniorenheim hier in Stadtlohn. De keuze viel toen natuurlijk op deze taart. Ik bak de aalbessentaart wel vaker, maar altijd als plaattaart. Deze keer gekozen voor een hogere ronde taart uit een springvorm. Recept aangepast. De taart nog wat bestreken met aalbessenjam (zelf gemaakt). Ook deze taart viel weer erg in de smaak.
.
Ingrediƫnten
Deeg
65 gram zachte boter
200 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
4 eidooiers
1 heel ei
330 gram bloem
10 gram bakpoeder
melk
eventueel aalbessenjam voor over de koek (niet noodzakelijk)
Vulling:
4 eiwitten
250 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
plm. 300 gram aalbessen (rode bessen) (geritst)

wat extra boter en bloem voor de vorm
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm 26 cm doorsnede
mixer
beslagkom
bakpapier
Leuke tips
Je kunt de koek ook doosnijden en tussen het deeg wat aalbessenjam uitstrijken.
Ik vriees ieder jaar ook eer aalbessen in en gebruik ook de bevroren aalbessen voor de taart. Gaat op detzelfde manier als met verse aalbessen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1492736
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid