Bereidingswijze
- Melk met de rijst en een snufje zout gaar laten worden.
- Als het goed gaar is de 2 met melk losgeklopte eieren er goed doorroeren (anders klontert het ei).
- Dan even koken, maar goed blijven roeren.
- Dan 100 gram suiker erdoor roeren en de 2 zakjes vanillesuiker.
- Daarna goed koud laten worden (eventueel al een dag eerder maken.
- Slagroom stijfkloppen met de suiker en de vanillesuiker en door de goed afgekoelde rijst scheppen.
- De in stukjes gesneden en uitgelekte ananas erbij en alles luchtig door elkaar scheppen.
- Eventueel garneren met stukjes ananas en chocolaatjes (ik had vanwege Pasen met paaseitjes).
- Als het goed gaar is de 2 met melk losgeklopte eieren er goed doorroeren (anders klontert het ei).
- Dan even koken, maar goed blijven roeren.
- Dan 100 gram suiker erdoor roeren en de 2 zakjes vanillesuiker.
- Daarna goed koud laten worden (eventueel al een dag eerder maken.
- Slagroom stijfkloppen met de suiker en de vanillesuiker en door de goed afgekoelde rijst scheppen.
- De in stukjes gesneden en uitgelekte ananas erbij en alles luchtig door elkaar scheppen.
- Eventueel garneren met stukjes ananas en chocolaatjes (ik had vanwege Pasen met paaseitjes).
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is niet van mijn eigen moeder maar van de schoonmoeder van mijn nichtje.
Ik had het al een tijdje op de plank liggen maar het was er nog steeds niet van gekomen om het te maken. Toen ik voor mijn Paasdiner 2022 op zoek was naar een nagerecht, schoot het me weer te binnen.
Ik voeg het maar al te graag toe aan mijn recepten want het was een heeeerlijk nagerecht en ik vind het bovendien belangrijk dat zulk soort authentieke recepten uit moeders en grootmoeders keuken bewaard blijven.
Bedankt Angelique voor het heerlijke recept. Zeker weten dat het hier nog vaker op tafel zal komen.
Ik had het al een tijdje op de plank liggen maar het was er nog steeds niet van gekomen om het te maken. Toen ik voor mijn Paasdiner 2022 op zoek was naar een nagerecht, schoot het me weer te binnen.
Ik voeg het maar al te graag toe aan mijn recepten want het was een heeeerlijk nagerecht en ik vind het bovendien belangrijk dat zulk soort authentieke recepten uit moeders en grootmoeders keuken bewaard blijven.
Bedankt Angelique voor het heerlijke recept. Zeker weten dat het hier nog vaker op tafel zal komen.
Ingrediënten
- 1 liter volle melk
- 200 gram paprijst
- snufje zout
- 2 eieren (met een beetje melk los kloppen)
- 100 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker (ik gebruik zelfgemaakte vanillesuiker)
- 3 potjes slagroom (van 250 ml)
- 4 el suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 verse ananas, schoongemaakt en fijngesneden (of ½ literblik ananas, uitgelekt en in stukjes gesneden)
- 200 gram paprijst
- snufje zout
- 2 eieren (met een beetje melk los kloppen)
- 100 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker (ik gebruik zelfgemaakte vanillesuiker)
- 3 potjes slagroom (van 250 ml)
- 4 el suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 verse ananas, schoongemaakt en fijngesneden (of ½ literblik ananas, uitgelekt en in stukjes gesneden)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492384
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Mijn nichtje Angelique, die het weer van haar schoonmoeder heeft.
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid