Bereidingswijze
Koekjes :
-Meng 100 g boter, 80 g suiker, de vanillesuiker en de bloem tot een glad deeg. Rol fijn uit tussen 2 vellen bakpapier en laat hard worden in de koelkast.
-Verwijder het bovenste bakpapier en bak het koekje goudbruin af op 170°C gedurende 10 à 15 min. Let op dat het koekje niet donkerbruin wordt.
-Haal uit de oven, laat kort afkoelen en snij met een groot mes, terwijl het nog warm is, in rechthoekjes.
Botercrème :
-Kook de melk op met de opengesneden vanillestok. Klop de dooiers luchtig met 30 g suiker.
-Giet de kokende melk op het dooierschuim. Zet terug op het vuur en roer tot het beslag rookt maar niet kookt.
-Giet in een koude mengkom en laat de saus lauw worden.
-Voeg 125 g malse boter, onder voortdurend kloppen, beetje bij beetje toe.
-Doe de botercrème in een spuitzak met spuitmond, maar leg niet in de koelkast.
-Spuit de botercrème telkens tussen 2 koekjes.
-Meng 100 g boter, 80 g suiker, de vanillesuiker en de bloem tot een glad deeg. Rol fijn uit tussen 2 vellen bakpapier en laat hard worden in de koelkast.
-Verwijder het bovenste bakpapier en bak het koekje goudbruin af op 170°C gedurende 10 à 15 min. Let op dat het koekje niet donkerbruin wordt.
-Haal uit de oven, laat kort afkoelen en snij met een groot mes, terwijl het nog warm is, in rechthoekjes.
Botercrème :
-Kook de melk op met de opengesneden vanillestok. Klop de dooiers luchtig met 30 g suiker.
-Giet de kokende melk op het dooierschuim. Zet terug op het vuur en roer tot het beslag rookt maar niet kookt.
-Giet in een koude mengkom en laat de saus lauw worden.
-Voeg 125 g malse boter, onder voortdurend kloppen, beetje bij beetje toe.
-Doe de botercrème in een spuitzak met spuitmond, maar leg niet in de koelkast.
-Spuit de botercrème telkens tussen 2 koekjes.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze makkelijke koekjes mogen zeker niet ontbreken op Uw paasbuffet of Uw koffietafel
Ingrediënten
110 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
100 g bloem
225 g boter
150 g melk
2 eidooiers
1/2 vanillestok
2 zakjes vanillesuiker
100 g bloem
225 g boter
150 g melk
2 eidooiers
1/2 vanillestok
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Leuke tips
• De saus blijft vloeibaar? Dan is de saus nog te warm. Zet in de koelkast en laat wat kouder worden. Klop dan opnieuw luchtig. Nu zal ze mooi stevig worden. •
-De saus en boter schiften en mengen niet mooi? Dan is de saus al te koud. Zet je mengkom in een potje met warm water en klop rustig verder. De boterroom zal langzaam binden en luchtig worden.
-De saus en boter schiften en mengen niet mooi? Dan is de saus al te koud. Zet je mengkom in een potje met warm water en klop rustig verder. De boterroom zal langzaam binden en luchtig worden.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492317
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid