Bereidingswijze
- Splits de eieren boven twee schone, vetvrije kommen. Klop in een kom de eiwitten en de helft van de suiker met de handmixer in 4-5 min. bijna stijf. De eiwitten moeten nog een beetje zacht en romig zijn, maar wel stevig, anders blijft de tiramisu te vloeibaar.
- Klop in de tweede kom de dooiers en de rest van de suiker met een handmixer in ca. 5 min. heel licht en luchtig.
- Klop in een derde kom de mascarpone los met een garde zodat de meeste klontjes zijn verdwenen en spatel voorzichtig in delen door het eigeelmengsel. Vouw de eiwitten erdoor.
- Doop de lange vingers 1voor 1 in de afgekoelde koffie. 3 sec. dopen is genoeg, anders worden ze te zompig. Bekleed de bodem van de ovenschaal met de lange vingers.
- Verdeel ⅚ van de advocaat gelijkmatig over de lange vingers. Verdeel het mascarponemengsel erover en strijk de bovenkant glad. Verdeel er met een lepel druppels van de rest van de advocaat over. Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen door het mengsel, zodat er een marmerpatroon ontstaat. 
- Zet de tiramisu afgedekt met vershoudfolie minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven. Rasp er de witte chocolade over met een fijne rasp.
- Klop in de tweede kom de dooiers en de rest van de suiker met een handmixer in ca. 5 min. heel licht en luchtig.
- Klop in een derde kom de mascarpone los met een garde zodat de meeste klontjes zijn verdwenen en spatel voorzichtig in delen door het eigeelmengsel. Vouw de eiwitten erdoor.
- Doop de lange vingers 1voor 1 in de afgekoelde koffie. 3 sec. dopen is genoeg, anders worden ze te zompig. Bekleed de bodem van de ovenschaal met de lange vingers.
- Verdeel ⅚ van de advocaat gelijkmatig over de lange vingers. Verdeel het mascarponemengsel erover en strijk de bovenkant glad. Verdeel er met een lepel druppels van de rest van de advocaat over. Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen door het mengsel, zodat er een marmerpatroon ontstaat. 
- Zet de tiramisu afgedekt met vershoudfolie minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven. Rasp er de witte chocolade over met een fijne rasp.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Advocaatje, leef je nog? Nou, na deze 'tiramisu' met advocaat zeker. Een heerlijke oppepper om het paasdiner mee af te sluiten.
Ingrediënten
4 eieren
100 g fijne kristalsuiker
500 g mascarpone
175 g lange vingers
200 ml espresso
300 ml advocaat
50 g witte chocolade
100 g fijne kristalsuiker
500 g mascarpone
175 g lange vingers
200 ml espresso
300 ml advocaat
50 g witte chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
handmixer
ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)
sateprikker
fijne rasp
vershoudfolie
ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)
sateprikker
fijne rasp
vershoudfolie
Leuke tips
Serveertip :
-Je kunt de laagjes van de tiramisu ook verdelen over 8 glaasjes.
Bewaartip :
-Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
-Je kunt de laagjes van de tiramisu ook verdelen over 8 glaasjes.
Bewaartip :
-Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492232
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
ah
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid