Bereidingswijze
1 Maak de donkere chocomousse :
-Smelt de fondantchocolade au bain-marie.
-Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers samen met de suiker witschuimig.
-Voeg de gesmolten chocolade toe en schep voorzichtig om.
-Spatel er voorzichtig de eiwitten door en vul er een spuitzak mee.
-Laat 3 uur opstijven in de koelkast.
2 Maak de witte chocomousse :
-week het halve gelatineblaadje in koud water.
-Smelt de witte chocolade au bain-marie, voeg er een klein scheutje melk aan toe en roer goed glad.
-Doe enkele eetlepels van de gesmolten chocolade in een kommetje.
-Voeg er het goed uitgeknepen gelatineblaadje aan toe en roer goed los.
-Doe er dan pas de rest van de gesmolten witte chocolade bij.
3 Klop de room half op en zet even opzij.
-Klop het eiwit tot een stevig, sneeuwwit schuim.
-Spatel er voorzichtig de room en de eiwitten door.
-Schep de mousse in een spuitzak en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
4 Spoel de frambozen en laat goed uitlekken.
-Breek met behulp van een scherp mes het bovenste gedeelte van de paaseieren.
-Spuit mooie toefjes witte chocolademousse in de donkere paaseieren en andersom.
Garneer met een framboos en serveer in een mooi eierdoosje.
-Smelt de fondantchocolade au bain-marie.
-Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers samen met de suiker witschuimig.
-Voeg de gesmolten chocolade toe en schep voorzichtig om.
-Spatel er voorzichtig de eiwitten door en vul er een spuitzak mee.
-Laat 3 uur opstijven in de koelkast.
2 Maak de witte chocomousse :
-week het halve gelatineblaadje in koud water.
-Smelt de witte chocolade au bain-marie, voeg er een klein scheutje melk aan toe en roer goed glad.
-Doe enkele eetlepels van de gesmolten chocolade in een kommetje.
-Voeg er het goed uitgeknepen gelatineblaadje aan toe en roer goed los.
-Doe er dan pas de rest van de gesmolten witte chocolade bij.
3 Klop de room half op en zet even opzij.
-Klop het eiwit tot een stevig, sneeuwwit schuim.
-Spatel er voorzichtig de room en de eiwitten door.
-Schep de mousse in een spuitzak en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
4 Spoel de frambozen en laat goed uitlekken.
-Breek met behulp van een scherp mes het bovenste gedeelte van de paaseieren.
-Spuit mooie toefjes witte chocolademousse in de donkere paaseieren en andersom.
Garneer met een framboos en serveer in een mooi eierdoosje.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en origineel paas dessert
Ingrediƫnten
8 paaseitjes (holle, melk- en witte chocolade)
handje frambozen
150 g fondantchocolade (voor de donkere chocolademousse)
5 eieren (voor de donkere chocolademousse)
5 el suiker (voor de donkere chocolademousse)
2 g gelatine (in blaadjes, voor de witte chocolademousse)
200 g witte chocolade (voor de witte chocolademousse)
scheutje melk (voor de witte chocolademousse)
17 cl room (voor de witte chocolademousse)
3 eiwitten (voor de witte chocolademousse)
handje frambozen
150 g fondantchocolade (voor de donkere chocolademousse)
5 eieren (voor de donkere chocolademousse)
5 el suiker (voor de donkere chocolademousse)
2 g gelatine (in blaadjes, voor de witte chocolademousse)
200 g witte chocolade (voor de witte chocolademousse)
scheutje melk (voor de witte chocolademousse)
17 cl room (voor de witte chocolademousse)
3 eiwitten (voor de witte chocolademousse)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492227
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle lekker
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid